Éttermünk

Éttermünk és rendezvénytermünk akár 150 fős rendezvény megrendezésére is alkalmas. Modern konyhánkból minden étel gyorsan és rendkívül ízletesen kerül az Ön asztalára.

Jöjjön el és próbálja ki új éttermünket!

Házias ételeinket friss helyi alapanyagokból készítjük a régió hagyományos receptjei alapján. Kézműves ételeinket a környék bio- és őstermelőinek termékeivel, helyi különlegességekkel spékeljük meg. A magyar konyha remekei mellett saját vadászterületeinken elejtett legjobb minőségű vadak kerülnek vendégeink asztalára. A házi lekvárt, házi szörpöt mi magunk készítjük a környék legzamatosabb gyümölcseiből. A saját kertünkből frissen szedett illatos fűszerekkel alkotjuk meg ételeink ízharmóniáját.

Fedezze fel Vas megye tradicionális gasztronómiáját nálunk!

A Vadkert Major Étterem egész évben várja vendégeit. Nyitva tartásunk:


Reggeli:
08.00 - 10.00

Étterem:
12.00 - 22.00

 

Kedvenc receptjeink

Vadkerti szilváslepény

A vidék történelmi feljegyzéseiből tudjuk, hogy e hely a XVI. századtól híres volt gyümölcskertészetéről. Ezért választottuk Vadkert süteményének gazdasszonyunk, az erdélyi születésű Marika néni házi szilváslepényét, amelyet szeretettel ajánlunk!


Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a tetejére:

500 g liszt 
25 g élesztő
100 ml langyos tej
1 egész tojás és 1 tojás sárgája
200 g olvasztott vaj
60 g cukor
csipet só

1 kg magozott szilva
5 egész tojás
5 dl tejföl
80 g cukor,
80 g barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
őrölt fahéj

Elkészítése:

A langyos tejben - pici cukorral, liszttel, sóval - felfuttatjuk az élesztőt. Közben felolvasztjuk a vajat is. A lisztbe kis mélyedést készítünk, és beletesszük a tojásokat, a langyos vajat, cukrot és a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg sima tésztát kapunk. Lisztezett tálba tesszük, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. 

Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kivajazott, magas falú tepsit majd fél óráig pihentetjük a tésztát.

Ezalatt megmossuk és kimagozzuk a szilvát. A tojásokat habosra keverjük a különféle cukrokkal, és belekeverjük a tejfölt is. A keveréket ráöntjük a tésztára, szépen elrendezzük rajta a szilvákat és a gyümölcsök tetejét meghintjük fahéjjal.
                                          
Előmelegített sütőben 175 °C fokon 35 - 45 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét, és kockákra vágva tálaljuk.

Bármilyen más idénygyümölccsel is elkészíthető!
Jó étvágyat kívánunk!


szilva
Fotók: www.lovasfoto.hu